27 Mart 2016 Pazar

Fışkırsın Ruhi Mücerret Gibi Kurabiyeden Çikolata!!


She Keeps Bees - Owl

Okuma müziği: Şu günlerde bunu dinliyorum, güzel parça valla herkes dinlesin!!

Natalie's Cookies Tarifi

         Şu üstteki kurabiyenin cevizine her ne kadar sinir olsam da her şeyin kusuru olur diyerek ona da kalıp uydurmuş bulunuyorum, zaten tadı harika olduğu için görüntüsüne bakmayacaksınız :) Eskiden yazmıştım bunun tarifini uslubu o yüzden biraz farklı olacak ama aldığım reaksiyona göre ileride uslup üzerinde değişiklik yapabilirim.
  


(Aynı tarif ile Hanimeller de üretilebiliyor)


        Bu kurabiye tarifi lisedeki öğretmenim Natalie'ye ait, zamanında bu kurabiyeler için az kan dökülmedi. Bir danışma grubumuz vardı; Natalie ve 4 şanslı öğrencisinden oluşan, her hafta toplanırdık ve bu kurabiyeleri sayarak yerdik. Bütün okula yaklaşık 200-300 kusur kurabiye yaptığım zamanlar geldi aklıma, hey gidi günler hey... Tabi toplu kurabiye yapmakta ayrı bir olaymış onu da deneyimlemiş olmuştum.

Az laf çok iş, kurabiye tarifimize geçiyoruz :)

Giriş:Ölçümüz 1 adet su bardağı (200 ml olanlardan)


      2 adet  koca kaplara ihtiyacımız var, birinde ıslakları diğerinde kuru olanları karıştıracağız güzelce ve daha homojen bir kıvam elde etmiş olacağız.        

2.25 bardak un
bir çimdik  tuz
1\3 bardak kakao
1 paket kabartma tozu

       Yukarıdakileri bir kapta karıştırın, aşağıdakileri de başka bir kapta:D Aşağıdakileri karıştırırken dikkat etmeniz gereken kısım şekerin iyice erimesi, yani tereyağı tamamen eridiği taktirde şeker tamamen erimiş oluyor, bu biraz zaman alıyor. Şekeri eritemezseniz, kurabiyenizde parçalı şekerli bir görüntü elde edeceksiniz, hiç tevessül etmem. (Tevessül dedim çok coolum ;))

1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı tarçın

2 adet yumurta
1.5 bardak şeker
1 bardak erimiş tereyağı


Şimdi elde ettiğimiz bu iki karışımı birbiri ile karıştırın. Yaklaşık olarak 200 gramlık 2 koca kare sütlü (bitter de olur) çikolatayı parçalayarak bu toplu karışıma ekleyin

İçine ceviz, badem, fındık filan da koyabilirsiniz :)

Kurabiyenin hamuru tamamdır :) 


1) Fırını yaklaşık olarak 200 derecede ısıtıyoruz.

2) Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye ezikleyerek diziyoruz :D Hani tam bir yuvarlak değil, kutuplarından basık, ekvatorundan pörtlemiş şekilde olacaklar; dünya gibi ama bayağı ezik dünya :)

3) Fırına kurabiyeleri koyup ısısını 180 dereceye indiriyoruz ve yaklaşık 8-10 dakika boyunca bekliyoruz.

4) Fırından çıkınca hafif yumuşak olsunlar sonradan sertleşiyorlar merak etmeyin:D

Pişen kurabiyeleri hemen bir saklama kabına koyuyoruz ki nem kaybetmesin pişen kurabiyelerimiz; çünkü bir anda sertleşecekler,  kıvamı öğreninceye kadar bir süre çok sert kurabiyeler yiyebilirsiniz ama zamanla güzelleşecektir :D

Haydi afiyet olsun, 

2 yorum:

  1. Ya ben seni kurabiye niyetine yerim.Ne güzel anlatmissin iki defa okudum.Anlatımına bayıldım. Geldiğimde yemek istiyorum haberin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Beni yemeyin yav, tatlıyım ve az koloriliyim doğrudur ama böyle daha yararlıyım bence :D

      Sil